13. jun, 2017

Lys på E 18 Arendal - Tvedestrand

Da kunne jeg endelig legge fram budskapet om at det blir lys på e 18 Arendal - Tvedestrand.

Da NRK ringte meg om saken første gang i fjor omtrent på denne tid, og fortalte at Veiselskapet "ikke ville" ha lys på den nye motorveien som skulle bygges, trodde jeg først det var en aprilsnarr.  Det hørtes for meg ut som om å gå tilbake i tid.  Vi harlenge  hatt den luksus å ha lys på Norske veier, så E18 - ny 4 feltsvei - uten lys, var og er for meg utenkelig.

Jeg har kjørt mye i Danmark uten lys på deres hovedveier.  Det er flotte veier om dagen, men om kvelden og natten er det ikke samme komfort.  Først er det vanskeligere å beregne avstand til biler uten gatelys, det kan komme dyr ut på veien, og med bare egne lykter oppdager man dem mye senere. Noen biler kjører sågar uten lys, noe som jo er ulovlig, men også velidg farlig og vi har vel mange eller alle opplevd enøyde banditter, eller biler uten baklys eller bremselys.  Da er det en apsolutt fordel at det er lys på veien.

Dett handler jo ikke bare om å tjene penger, selv om det var det Veiselskapet tenkte og håpet og gjøre. Det handler også om sikkerhet på veien.  Unge øyne ser bedre enne gamle øyne, det vet vi.  I dagslys kan når unge og gamle øyne være nokså likestilt, men i tussmørke og mørke, blir det forskjeller.  Sånn er det bare - det må man innrømme, selv om man kanskje ikke tenker i de baner når man er ung.  I regnvær er det også en absolutt fordel med lys på veien.  vi vet jo at mørke og regn suger lyset til seg, og jeg har velsignet gatelyktene mer enn en gang.

Et menneskeliv spart er verdt mer enn billigere veier, trafikksikkerhet er og skal være høyt prioritert. Derfor blir det også lys på den nye E18 Arendal - Tvedestrand.

Så nå kan man altså også på E18 Aredal - Tvedestrand se lyser tider i møte, ikke bare med bygging av ny vei, men også fordi det blir belysning på veien.

Det nytter altså å kjempe for gode saker, det er jeg veldig glad for.